Expositie Jan Egas

December 2017 net voor de kerstdagen kwam mevrouw van der Meulen, directeur Stadsmuseum Harderwijk, met een brandende vraag. Wij hebben schitterende werken van Jan Egas maar deze zijn niet ingelijst, kunnen jullie hierin iets voor ons betekenen? Het gaat om 50 stuks en 16 januari is de opening… Oeps! schoot er door ons hoofd, dat wordt een uitdaging!

Tussen kerst en oud en nieuw lopen de leveringen anders dan normaal en hebben we te maken met langere levertijden en beperkte voorraden bij onze leveranciers. Krista is er meteen in gedoken en kon binnen 2 dagen tijd komen met een perfect voorstel. Bowart, 1 van onze vaste leveranciers kon op zeer korte termijn een grote lading Nielsen wissellijsten verzorgen. Dit zou betekenen dat we direct na de kerstdagen van start konden. Na een kort heen en weer contact tussen Krista en mevrouw van der Meulen resulteerde dit in een mooie opdracht en een nog mooiere samenwerking.

Vanaf het moment dat wij het werk van Jan Egas in handen kregen waren wij vol verbazing. Veel verschillende werken passeren bij ons de werktafel maar zelden van zo’n hoge kwaliteit, gedetailleerd en nauwkeurig uitgewerkt. Vol enthousiasme zijn we aan de gang gegaan met het inlijsten van de 50 stuks. Onze klanten hebben in de tussentijd de nodige “Jan Egas spam” van ons gehad. en alle kunstzinnige klanten hebben wij inmiddels al verteld over deze getalenteerde kunstenaar en hoe inspirerend zijn werk is.

Krista heeft de 50 inlijstingen voor het museum van begin tot eind verzorgt en kreeg van het museum de uitnodiging om de opening bij te wonen, Vrijdag 19 januari 16:30uur was het zo ver. Mevrouw van der Meulen gaf aan erg blij te zijn met het eindresultaat en erg benieuwt naar mijn mening. Natuurlijk moest ik van haar de man in kwestie ontmoeten en wat een vriendelijke man is meneer Egas. Hij heeft al een jaren lange carrière als illustrator en we durven te beweren dat iedereen zijn werk al wel eens heeft gezien, voor de NS, Albert Heijn, Libelle, Margriet en ga zo maar door. Deze expositie is het begin van Jan Egas zijn carrière als erkent kunstenaar!

Een absolute must see voor kunstliefhebbers, en hobbymatige kunstenaars.
Tot 23 april 2018 in het Stadsmuseum Harderwijk.