FineArt trade guild awards 2017

begin 2017 kreeg Krista de uitnodiging om mee te doen met een internationale wedstrijd. In voorgaande jaren had ze al wel mee gedaan aan de nationale wedstrijden maar dit was toch wel spannend.

De vraag was om 2 inlijstingen te maken welke geïnspireerd waren op het album “The Magical Mystery Tour” van The Beatles. Lastig was dit wel want Krista is van 1990 dus niet heel bekend met de muziek van The Beatles en de tijdsgeest van het album. Ze besloot de hippy kant op te gaan door middel van toepassen van Batics en veel kleur. Dit werd gewaardeerd door de jury want ze kreeg te horen dat ze voor één van de twee lijsten door was naar de finale. Direct hebben ze een ticket geboekt en 13 mei 2017 was het zover, het Grand Gala in Startford Upon Avon.

Allereerst een schitterend historisch dorp met veel bezienswaardigheden omdat dit het dorp is waar Shakespeare is opgegroeid, cultuur happen moest gewoon even. In de loop van de middag begon het evenement met het bewonderen van alle finale werkstukken van zowel lijstenmakers als kunstenaars want het was een gecombineerde wedstrijd. Erg spannend was het wel om daar als jonge lijstenmaker uit het buitenland aanwezig te zijn. Bijna iedereen was onbekend dus de stoute schoenen moesten aan en netwerken. Eenmaal alle werken bewonderd en op hun beste Engels te hebben genetwerkt begon het grand diner.

Gedurende een uitgebreid 4 gangen menu werden de sub prijzen vergeven, denk hierbij aan “best new coming business” en “best online promotor”. Na de heerlijke baileys creme brulee begon de grote prijs uitreiking. De top vijf finalisten per categorie werd genoemd en het was erg speciaal om jouw werk en bedrijfslogo op het grote scherm te zien staan. Luisteren was overigens ook erg vermakelijk want probeer een Engelsman eens “Krista Pieters from Lijstenmakerij Harderwijk” uit te laten spreken. “Geertjan Alkema” was ook al zo’n uitdaging, onze zeer gewaardeerde collega’s uit Schijndel die ook aanwezig waren.

Het moment was daar de winnaar werd bekend gemaakt door de man van de burgemeester in vol schots ornaat, een bijzondere verschijning om te zien. Even ging er een kriebel door Krista geen, zou het dan toch? nee dat kan niet, ik ben super tevreden met mijn plek in de top 5 en ik hoop dat Alkema hem krijgt. Al duimend voor onze collega’s kwam het verlossende woord onze collega’s uit schijndel! En terecht, hun interpretatie van het album klopte als een bus (een volkswagen hippy bus om exact te zijn), absoluut verdient.

Het was een geweldige beleving, we hebben bijzondere mensen mogen ontmoeten, inspirerende gesprekken gehad en vele ideeën opgedaan. Beide werkstukken hangen nu in de winkel en een mooie oorkonde met gouden zegel dat we finalist waren hangt binnenkort ook aan de wand. Een herinnering die ons altijd bij zal blijven vereeuwigd in een lijst. Wat hebben wij toch een mooi werk.