Van Dokkum Museum Harderwijk

Harderwijk is een zeer bijzonder museum rijker!

 

Marius van Dokkum (1957) is de eerste Nederlandse kunstenaar welke in leven kan genieten van zijn eigen museum. 

Schilderijen van Marius bestaan uit portretten, stillevens en vrije onderwerpen. Voornamelijk zijn vrije werk is bekend bij vele van ons. Hij verwerkt herkenbare, humoristische en dagelijkse onderwerpen in deze schilderijen. Daarnaast is hij ook bekend om zijn kinderboeken reeks “Opa Jan”. 

In de aanloop naar de opening van het museum zijn wij benaderd om het Opa Jan gedeelte van de expositie in te lijsten. Hier hebben wij een 25 tal werken voor mogen inlijsten. Daarnaast hebben wij ook de finishing touch mogen geven aan het museum zelf. Krista is een volledige ochtend in het museum bezig geweest om alle werken na te lopen, netjes af te hangen en het personeel onderhoudsinstructies te geven. 

Gedurende de officiële opening heeft Krista even een momentje de tijd gehad om met meneer van Dokkum te praten. “Wat een ingetogen en sympathieke man, hij bedankte mij voor het mooie geleverde werk. Ik vind het zo bijzonder dat zo’n geweldig kunstenaar als Marius mij bedankt voor het inlijsten van zijn werk. In mijn ogen hoort dit andersom en daarom heb ik hem bedankt dat ik zijn schitterende werk in handen heb mogen hebben. Ik voel me bevoorrecht onderdeel te zijn geweest van dit bijzondere museum”.