Inlijsten van een levensloop

Verhaal: “Levensherinneringen uit 1960-1980”

En babbelgrage meneer kwam bij ons de winkel binnen met een grote zwarte koffer. Hij wilde een collage maken van dierbare herinneringen. Met dat zijn koffer openging leek er een explosie van foto’s gaande, meneer had bijna al zijn herinneringen goed en slecht in deze koffer zitten.

Trots liet hij een schitterende foto zien van zijn eerste vrouw. “Een beeldschone dame” zo noemde hij haar enigszins ontroerd en vol liefde, waarmee hij vele mooie jaren heeft mogen beleven. Van studietijd tot vakanties tot speciale momenten met de kinderen alles kwam voorbij en over iedere foto kon hij hele verhalen vertellen.

Hij begon over zijn bijzondere studietijd bij vereniging Anubis. Hij wist nog precies de namen van zijn oud klasgenoten te vertellen en wat er op de foto afspeelde zoals een uitstapje naar Checkpoint Charlie en dat hij als student in die tijd altijd met een paraplu liep.

De borrel na het optreden met het mannenkoor waar hij al jaren met veel liefde zingt geposeerd met zijn vrouw, beide met een sigaret en borrel in de hand. En hier ook weer de opmerking; “Wat is ze mooi he?”. Foto’s van beide zonen waarvan één ziek was en dit goed te zien was aan zijn uitgesproken en enigszins hilarische gezichtsuitdrukking. Zijn andere zoon die zich voor de basisschool verkleed had als clown. Toen wij meneer vroegen om zijn verhaal te mogen delen begon hij nog meer te stralen en wilde graag alles nog een keer toelichten.

Samen met meneer hebben wij de mooiste herinneringen verzameld waarvan wij een compositie hebben gemaakt. Één op één contact met de klant en goed de tijd ervoor nemen vinden wij zeer belangrijk, mede hierdoor is meneer een regelmatig terug kerende klant geworden.