Inlijsten van speelgoed

Verhaal: Speelgoed uit 1970-1980 

Blikken speelgoed, bij de meeste mensen mocht je er alleen naar kijken en vooral niet aanraken maar hier werd er volop mee gespeeld! De vogeltjes werden aangedraaid en hupste vrolijk in het rond, De motor reedt rondjes en het vliegtuigje maakte loopings in de lucht. Een beeld die zowel kinderen als kleinkinderen van opa zich nog goed voor de geest kunnen halen. Helaas zijn alle kleinkinderen te groot om er nog mee te spelen en de achterkleinkinderen doen liever iets anders.  

Ergens in huis, in een doos, waren deze geliefde speeltjes weggezet. Totdat opa en zijn kleinzoon samen het huis door struinde op zoek naar verborgen schatten voor kunst en kitsch. Suske en Wiske‚Äôs, oude fluiten en de doos vol blikken speelgoed! Het speelgoed werd afgestoft opgepoetst en gesorteerd. Kleinzoon mocht alles meenemen om te kijken of er nog wat van waarde bijzat en eventueel verkopen. Een aantal stukken konden een leuk prijsje op brengen maar de meeste waren de moeite niet waard.  

Wat op zijn minst de moeite waard was, was opa blij maken. Opa is een ontzettende natuur genieter en dan vooral van vogels. Laten er nou 3 vogels tussen het speelgoed zitten en aangetrouwde kleindochter een lijstenmakerij hebben. 3 vogels een lijstenmakerij en een dosis fantasie werd een prachtig tafereel aan de wand. Opa zal er spontaan van beginnen te fluiten als hij het straks ziet.